BNS kjøper Nordic Shelter

Konsoliderer og internasjonaliserer containersatsingen:

BNS kjøper Nordic Shelter – og blir dobbelt så mange
BNS Holding AS har inngått avtale om kjøp av Nordic Shelter. Selskapet har tilsammen 40 ansatte i Norge, Sverige og Estland, har en positiv bunnlinje og omsetter årlig for ca. NOK 80 millioner. Nordic Shelter som har hovedkvarter i Fredrikstad, blir en del av BNS-gruppen og fortsetter virksomheten under Nordic Shelter-navnet. Med oppkjøpet fordobler BNS-gruppen antall medarbeidere til 80 og får en forventet 2015-omsetnig på nærmere NOK 400 millioner.

-De store kundene blir større, derfor må vi som leverandører av containertjenester også bli større, sier Haakon A. Thorsen, konsernsjef i BNS Holding AS. -Gjennom konsolidering og internasjonalisering satser vi på å øke vår konkurransekraft. Med dette oppkjøpet styrker vi oss på både produkt- og markedssiden.

Sterkere offshore

BNS Container AS fusjonerte sist høst med Seafront Containerpartner AS i Kristiansand. Dette selskapets hovedvirksomhet er salg og utleie av containere til blant annet offshorevirksomhet.

–Vi har lenge hatt som mål å bli en ledende nordisk containeraktør. Nå var tiden inne for å utvide geografisk, forteller Haakon A. Thorsen. Etter fusjon og oppkjøp har BNS-gruppen moderne verksted i Enebakk og Tallin, hovedkontor i Oslo og avdelingskontorer i Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad og Gøteborg. I tillegg har selskapet containerdepoter i Kristiansand, Stavanger, Brevik og Karmøy.

Foruten bedre tilgjengelighet, vil BNS’ samlede kompetanse og tyngde kunne møte markedets krav på en enda bedre måte. BNS Container AS hadde en omsetning i 2013 på ca. NOK 250 millioner, mens Seafront Containerpartner omsatte for ca. NOK 50 millioner. Med ytterligere NOK 80 millioner i Nordic Shelter og gode tall også i 2014, er optimismen stor for fortsatt fremgang i 2015.

Forsvarsindustrien viktig

-Nordic Shelter har en sterk markedsposisjon, spesielt innen forsvarsindustrien, sier Haakon A. Thorsen. -Selskapet har de siste årene bygget opp betydelig kompetanse innen konseptutvikling og teknisk konstruksjon. Det nye BNS-selskapet har ressurser som er påkrevd for å lykkes i våre markeder, understreker BNS-sjefen.

Nordic Shelter skreddersyr containere ved den egeneide fabrikken i Estland og hos utvalgte samarbeidspartnere.

Selskapet har levert spesialbygde containere til blant andre PostNord Logistics, helikopterskvadronen til De Forenede Arabiske Emirater og det svenske forsvaret..

Fakta om BNS:

BNS er en av Skandinavias fremste aktører innen containere, vekselbeholdere og modulbaserte løsninger til ulike formål. BNS leverer standardprodukter og skreddersøm til de fleste bransjer, herunder bygg og anlegg, logistikk og transport, industri og produksjon, avfall og gjenvinning og varehandel. BNS tilbyr salg, utleie og finansiering, har hovedkontor på Lindeberg i Oslo og et nytt og moderne depot- og produksjonsanlegg i Ytre Enebakk. BNS har fokus på kvalitet, funksjonalitet, sikkerhet og miljø gjennom hele verdikjeden.

For ytterligere informasjon kontakt:

BNS Holding AS:

Haakon Thorsen, Konsernsjef, +47 91 65 60 98, haakon.thorsen@bns.no

Nordic Shelter AS:

Stein F. Walle, Daglig Leder, +47 41 74 70 70, walle@nordicshelter.no

www.bns.no                          www.nordicshelter.com

Avis1b